gipskartons

Ģipškartons ir plāksne, kuru izgatavo no kalcija sulfāta dihidrāta (ģipša), parasti saspiežot starp priekšējo un aizmugurējo virsmu. Ģipškartonu izmanto iekštelpu sienu un griestu izbūvei. Šīs “ģipškartona” konstrukcijas ieguva popularitāti kā ātrāka alternatīva latojumam un apmetumam.

Ģipškartonu izmanto, lai palīdzētu celtniekiem un dizaineriem nodrošināt atbilstību būvniecības noteikumiem attiecībā uz ugunsdrošību, skaņas izolāciju un siltumefektivitāti. Tas var palīdzēt regulēt kondensāta veidošanos un iespējamu bojājumu veidošanos zonās ar augstu gaisa mitrumu.

gipskartons

PAR ĢIPŠKARTONU Ģipškartonu pazīst arī kā ģipša plāksnes, reģipsi. Latvijā ir tādi ģipškartona tirdzniecības zīmoli, kā “Nida”.

Kur izmanto ģipškartonu? Galvenokārt ģipškartonu izmanto starpsienu, sienu apšuvuma vai griestu būvēšanai jebkurā ēkā, sākot no slimnīcām un skolām, līdz veikaliem un mājokļiem. Jaunākās, inovatīvākās ģipškartona plāksnes var izmantot arī apšūšanai no ārpuses.

Kādēļ vajadzētu izmantot ģipškartonu? Ģipškartona izmantošanai ir daudz priekšrocību. Pirmkārt, tas nodrošina gludu virsmu dekoratīvajai apdarei. Otrkārt, tas ir viegls un vienkārši uzstādāms, to var izmantot dažādu elementu, piemēram, liektu sienu veidošanai. To var izmantot arī kā vienkāršu risinājumu, lai nodrošinātu atbilstību būvniecības noteikumiem attiecībā uz ugunsdrošību, skaņas, mitruma un siltuma izolāciju.

Ģipškartonu var 100 % pārstrādāt atkārtoti; tas nozīmē, ka pildizgāztuvēs nevajadzētu nonākt nekādiem atkritumiem. “Siniat” ģipškartona plāksnēm ir arī sertifikāts par “ļoti labu”, atbildīgu izejmateriālu ieguvi BES6001.

ĢIPŠKARTONA VEIDI Kāda veida ģipškartons pastāv? Ģipškartona plāksnes pēc to funkcijām var iedalīt šādās galvenajās kategorijās:

ģipškartona plāksnes, kuras nodrošina ugunsizturību ģipškartona plāksnes, kuras nodrošina akustisko jeb skaņas funkciju caurumotās ģipškartona plāksnes, kuras nodrošina akustisko funkciju un estētisku dizainu; parasti izmanto uzgaidāmajās telpās, vestibilos, restorānos un citās vietās, kur problēmas rada skaņas atbalsošanās ģipškartona plāksnes, kuras nodrošina noturību pret triecieniem ģipškartona plāksnes, kuras palīdz ierobežot, mitrumu un ūdeni DOTIES UZ ĢIPŠKARTONA IZVĒLI > NOTEIKUMI Kā es nodrošinu atbilstību Ugunsdrošības noteikumu B daļai, izmantojot ģipškartonu? Ģipsis ir dabīgi ugunsdrošs materiāls. Tas fiksē ūdeni, kurš tiks atbrīvots ugunsgrēka laikā. Šis ūdens regulē temperatūru, ļaujot ģipškartona sistēmām izturēt ugunsgrēku ievērojami ilgu laiku. “Siniat” NIDA griesti nodrošina pilnīgu ugunsizturības diapazonu 30, 60, 90 un 120 minūtes, ja izmanto mūsu ugunsdrošās plāksnes.

Kā varu nodrošināt atbilstību būvniecības noteikumu L daļai? Jaunām ēkām vai īpašuma rekonstrukcijas projektiem jānodrošina atbilstība būvniecības noteikumu L daļai, kura nosaka arī to, ka īpašuma konstrukcija atbilst norādītajām termiskajām U vērtībām. Atbilstību šīm vērtībām var nodrošināt, izmantojot “Siniat” ģipškartona produktus un ģipškartona apšuvuma sistēmas. Šīs vērtības ir atkarīgas no dažādiem faktoriem, piemēram, sākotnējās sienas konstrukcijas, platības un cenas.

< Back

 

 

Inovatīvi, gudri un efektīvi risinājumi

Pārbaudīti un sertificēti risinājumi

Nodošanās ilgtspējīgai būvniecībai